Milieu

Milieu

Milieubeheer is onderdeel van het schildersvak

Schildersbedrijf Walter van den Heuvel gaat met een verantwoorde manier met het milieu om. Door gebruik te maken van minder belastende producten, applicatietechnieken en bewerkingen wordt het milieu zo min mogelijk beïnvloed. Daarnaast worden de afvalstoffen op de juiste wijze afgevoerd, zodat deze geen lucht-, bodem- of waterverontreiniging kunnen veroorzaken.

Er is tegenwoordig een groot aanbod aan verfproducten met minder schadelijke oplosmiddelen. Sinds 2000 moet er bij binnenschilderwerk oplosmiddelarme producten worden verwerkt. Dit zijn de watergedragen producten. Sinds 2010 moet bij wet iedere verf of vernis voldoen aan de voorgeschreven grenswaarden van vluchtige stoffen. Dit is de VOC 2010 regelgeving. (VOC = Vluchtige Organische Componenten). Dit houdt in dat er minder oplosmiddel is toegestaan in de verf, wat positieve effecten heeft op het milieu en de gezondheid van mensen die veel bloot staan aan oplosmiddelen.

Verf is een product dat altijd in ontwikkeling is. Met de VOC 2010 lakken is er een vernieuwde formule ontwikkeld die de goede eigenschappen van een verf heeft behouden, maar veel minder schadelijke stoffen bevat. Milieubeheer is dus een onderdeel van het vakmanschap van de schilder. Daarom is het noodzakelijk continue bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Dit omdat alle verven andere voorbereidingen, verwerkingen en gereedschappen eisen.

luchtgommen-resultaat-heuvel-schilder-vlaardingen
luchtgommen-resultaat-heuvel-schilder-vlaardingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten?

Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op